Terug naar het overzicht

De woninghuurwetgeving in Brussel en Vlaanderen: een overzicht (webinar on demand)

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


In deze opleiding wordt niet alleen zowel de Brusselse als de Vlaamse huurwetgeving uiteengezet, maar ook onmiddellijk met elkaar vergeleken zodat de verschilpunten waar aandacht moet aanbesteed worden dadelijk duidelijk worden. Deze opleiding is specifiek gericht naar vastgoedmakelaars en de kennis van de wetgeving die voor de uitoefening van hun beroep in praktijk essentieel is. Ook voor projectontwikkelaars is deze opleiding interessant daar de opzegmogelijkheden voor de panden die zij aankopen worden uiteengezet.

 

Na het webinar...

      • kent u de huurwetgeving in Brussel en Vlaanderen, dit vanaf de onderhandelingen tot het einde van het huurcontract.
      • weet u wat de algemene basis van het huurrecht is (zowel wat woninghuur m.b.t. de hoofdverblijfplaats van de huurder als wat studentenhuur betreft) voor Brussel en Vlaanderen, dit samen met de wijze waarop geschillen kunnen beslecht worden.
      • kunt u op een correcte wijze een huurcontract (zowel hoofdverblijf, tweede verblijf als studentenhuur) afsluiten, opvolgen en beëindigen. Bovendien weet u welke stappen er kunnen gezet worden bij het niet respecteren van het huurcontract.

 

Docent: Ulrike Beuselinck

Duur: 2 uur

Aanbieder: VIVO

Doorlooptijd 120 minuten
Erkende uren 2
Lesgever(s) Ulrike Beuselinck
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
VIVO

Georganiseerd door
VIVO

Inschrijven