Je (adres)gegevens bijwerken

Onderwerpen die te maken hebben met het Instituut

Aangemaakt op 07/12/2021

Laatste update 17/08/2022

Correcte gegevens: de basis!

Als makelaar heb je zelf de verantwoordelijkheid om ons op de hoogte te houden van wijzigingen aan persoonlijke en professionele gegevens. Correcte gegevens zijn immers de basis van een goed contact.

Gebruik voor je BIV-account je persoonlijk (!) e-mailadres, bijvoorbeeld naam.voornaam@gmail.com of naam_voornaam@hotmail.com, en géén info@, office@, hello@ of andere algemene adressen als primair e-mailadres.

Waarom benadrukken we dit?

We zien heel vaak dat, om welke reden dan ook, mensen die een e-mailadres van het kantoor gebruiken, geen toegang meer hebben tot dit adres. Dat kan bijvoorbeeld omwille van een naamsverandering van het kantoor waarbij geen automatische forwarding wordt ingesteld, maar ook bijvoorbeeld omdat iemand vertrekt uit het kantoor...

Als dat gebeurt en het kantooradres staat ingesteld als communicatie-adres, dan komt dat met problematische gevolgen:

  • Je zal aan jou persoonlijk gerichte belangrijke communicatie vanuit het Instituut missen. Denk dan niet alleen aan onze nieuwsbrief BIV-Mail, of aan meldingen van nieuwe vormingsattesten, maar ook aan automatische meldingen en herinneringen in het kader van een stage en andere administratieve of tuchtrechtelijke zaken. 
  • Je zal een vergeten wachtwoord van je account niet meer kunnen recupereren, want als je op "wachtwoord vergeten" klikt, komt er een mailtje toe op het adres waar je geen toegang meer toe hebt...

Persoonlijke gegevens: automatisch geüpdatet

Wat het updaten van je persoonlijke gegevens betreft, zoals je privé-woonplaats, maakten we het je alvast gemakkelijk. 

Doordat we onze systemen gekoppeld hebben aan het Rijksregister, beschikken we steeds automatisch over de meest recente en meest correcte adresgegevens die er in België bestaan. Uiteraard hebben we hiervoor de toestemming van de Privacycommissie gekregen. Je gegevens worden beheerd conform de geldende wetgeving en worden in geen enkel geval verkocht of doorgegeven aan derden.

Enkel je telefoonnummer en gsm-nummer moet je zelf bijgewerkt houden.

De voordelen hiervan voor jou als BIV-lid zijn duidelijk. Zonder dat je hier iets voor hoeft te doen, ontvang je briefwisseling, BIV-News en belangrijke aankondigingen op het juiste adres. 

Zakelijke gegevens bijwerken: via je account

Waar je ook zelf voor dient te zorgen, is dat je je zakelijke gegevens up-to-date houdt, zodat je eenvoudig te vinden bent via “zoek een erkend vastgoedmakelaar” op BIV.be - en via zoekmachines als Google. We doen er alles aan opdat je zo eenvoudig mogelijk wijzigingen zelf kan doorvoeren. Gedaan met mails sturen naar info@biv.be of met het telefonisch dicteren van wijzigingen. Via je account werk je deze gegevens in een vingerknip bij.

Als je ingelogd bent, zie je rechts in beeld meteen de gegevens waarover we beschikken. Klik op “Aanpassen” om wijzigingen bij een set gegevens aan te brengen.

Was dit artikel nuttig?