Terug naar het overzicht

Buitenlands vastgoed: fiscale aspecten (webinar on demand)

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Buitenlands vastgoed: fiscale aspecten (webinar on demand-4.5u)

Nu de spaarrekening amper nog iets opbrengt, wordt er door de Belgen nogal wat geïnvesteerd in vastgoed. En na de eerste woning wordt er vaak gekeken naar een tweede woning in het buitenland. Maar hoe pak je dat dan het beste aan?

Is een vastgoedvennootschap een geschikte tool om buitenlands vastgoed in onder te brengen? Welke zijn de voordelen? En wat zijn de valkuilen van deze fiscale constructie? En werk je dan best met een Belgische of met een buitenlandse vennootschap? Betaalt de koper enkel belastingen in België of passeert hij ook nog langs de kassa in het buitenland? Betalen erfgenamen in het buitenland zowel in het buitenland als in België successierechten? Zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden? 

In deze opleiding worden de principes van het internationaal fiscaal recht toegelicht. Vervolgens wordt het Belgisch belastingregime besproken en zoomen we in op de fiscaliteit die geldt in Frankrijk, Spanje, Portugal, Nederland, Italië, Kaapverdië, Roemenië, Dubai en Griekenland bij het aankopen, bezitten, verkopen, schenken en erven van een vakantiewoning. De voor- en nadelen van de verschillende opties worden tegen elkaar afgewogen en we gaan op zoek naar de beste manier om in buitenlands vastgoed te investeren.

Doorlooptijd 270 minuten
Erkende uren 3
Lesgever(s) Rosanne Van Gael
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
VIVO

Georganiseerd door
VIVO

Inschrijven