Dit nieuws is 9 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Instituten en ordes van vandaag: FVB vraagt jouw mening

woensdag 15 april 2015

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

Dag van het Vrije Beroep dit jaar in het teken van de “publiekrechtelijke beroepscorporaties”

Wie de gastcolumn in BIV-News nummer 2 van 2015 gelezen heeft, vond daarin een pleidooi terug om ordes en instituten transparanter te laten werken. De auteur, Jan Sap van de Federatie Vrije Beroepen (FVB), haalt in dat kader het onlangs opgestelde FVB-modeltuchtreglement aan. Dat model moet zorgen voor veel meer duidelijkheid over de spelregels die de controleorganen van de vrije beroepen hanteren en voor een grotere transparantie.

Het BIV heeft in het verleden al stappen gezet om wetgeving te bekomen die meer transparantie toeliet, want allemaal samen halen we als vastgoedmakelaars alleen maar voordeel uit duidelijkheid en openheid. We mogen zelfs stellen dat we qua tuchttransparantie en deontologie aan de kop van het peloton zitten, zo bleek eerder al.

Nu de FVB een bevraging heeft lopen bij iedereen die ressorteert onder een orde of instituut, willen we dan ook graag wijzen op het belang van onze input als vastgoedmakelaars in dit onderzoek. In slechts 5 à 10 minuten kan je je mening over je Beroepsinstituut - volledig anoniem - overmaken. Laat zeker horen wat je van je deontologie en van de geldende tuchtprocedures vindt, want de mening van vastgoedmakelaars is voorlopig nog sterk ondervertegenwoordigd in het onderzoek. De enquête loopt tot 21 april en de resultaten zullen bekend gemaakt worden op de Dag van het Vrije Beroep op 28 april. Oh ja, en er valt een kistje wijn te winnen!

Nieuwstags