Terug naar het overzicht

Verlaagd BTW-tarief 6% voor afbraak en opbouw! Bent u mee?

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Sinds begin januari 2021 kunnen kopers van vastgoed genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw. Het gaat hier om een tijdelijke maatregel die loopt tot 31 december 2023.

 

Om van de maatregel te kunnen genieten moeten zowel de verkoper als de koper aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hoe kan u uw klanten hierover het best adviseren?

In deze opleiding overlopen we in detail de voorwaarden waaraan beide partijen moeten voldoen. We bekijken de meest voorkomende gevallen uit de praktijk en gaan hierbij uit van een aantal praktische hypothesen: aankoop via promotor, co-housing, verhinderend bezit, … .

 

We staan ook stil bij de informatieplicht van de vastgoedmakelaar en bekijken de antwoorden die de BTW-administratie de afgelopen maanden heeft verstrekt.

Tot slot wordt deze tijdelijke maatregel in perspectief geplaatst en vergeleken met de reeds bestaande 6 % BTW-regeling in de 32 centrumsteden.

 

Docent: Yoeri Note

Duur: 1u

Doorlooptijd 60 minuten
Erkende uren 1
Lesgever(s) Yoeri Note
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
VIVO

Georganiseerd door
VIVO

Inschrijven