Terug naar het overzicht

HVAC in appartementsgebouwen: toekomstgerichte renovatieconcepten praktisch bekeken (WOD)

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


HVAC in appartementsgebouwen: toekomstgerichte renovatieconcepten praktisch bekeken (WOD - 3u)

Heel wat appartementsgebouwen hebben te maken met verouderde installaties voor verwarming, voorziening van sanitair, warm water of ventilatie in het collectieve woongebouw. Gevolg: hoge herstellingskosten. Bovendien werken ze nagenoeg allemaal op verbranding van fossiele brandstoffen, met een hoge economische en ecologische kost. En dan kan vervanging van de installaties zich opdringen.

Hoe pak je die moeilijke keuze aan in een future proof stappenplan? Hoe houd je hierbij rekening met hedendaagse technologieën zoals warmtepompen, warmtenetten, groene elektriciteit en warmte, WKK en zonne-energie?

Je krijgt een antwoord op de volgende vragen:

  • Algemeen kader en beslissingscriteria als comfort en duurzaamheid. Hoe maak je de beste keuze binnen een steeds veranderende regelgeving?
  • Welke collectieve beslissingen maken het verschil?
  • Welke systemen bestaan er vandaag en welke zijn in opmars?
  • Hoe onderscheiden de systemen zich van elkaar? En wat zijn de voor- en nadelen?
  • Hoe integreer je hernieuwbare energiesystemen? Of hoe laat je ruimte voor de toekomstige integratie ervan? Wat moet dan het plan van aanpak zijn en welke zijn de praktische beschouwingen? Kostinschatting en waardecreatie door goede keuzes?
  • Welke zijn de aandachtspunten voor een praktische integratie in het gebouw? Welke bouwkundige maatregelen dringen zich op en welke zijn de aandachtspunten voor de offertevraag en de beoordeling van offertes?
Doorlooptijd 180 minuten
Erkende uren 3
Lesgever(s) Wim Boydens
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
VIVO

Georganiseerd door
VIVO

Inschrijven