Terug naar het overzicht

Juridische opleiding gerechtsdeskundigen

Betalend

Beschrijving


Tijdens de vier cursusdagen maak je in detail kennis met het gerechtelijk deskundigenonderzoek en worden volgende onderwerpen behandeld:

- de rechterlijke organisatie in burgerlijke zaken, algemene principes bewijsrecht en bewijsmiddelen,

- het deskundigenonderzoek in burgerlijke zaken: de aanstelling van de deskundige, het verloop van het onderzoek en het verslag, tussenkomst van de rechter, erelonen en kosten,

- de rechterlijke organisatie in strafzaken en de algemene principes van bewijsrecht en vooronderzoek,

- het deskundigenonderzoek in strafzaken: de aanstelling van de deskundige, het verloop van het onderzoek en het verslag, wettelijke vergoeding en tarifering,

- de verschillen tussen het minnelijk en gerechtelijk deskundigenonderzoek, arbitrage en bemiddeling,

- de hoedanigheid van gerechtsdeskundige: aansprakelijkheid, verzekering en deontologie.

Bijzondere aandacht gaat naar, hoe dit alles in de praktijk wordt georganiseerd, onder meer aan de hand van een test-case.

De lessen worden gegeven door magistraten, advocaten, ir. architecten en architecten, allen prominenten binnen hun vakgebied.

Het succesvol volgen van onze cursus Gerechtelijk, en het slagen voor het examen, is één van de verplichtingen waaraan moet worden voldaan voor de aanvaarding als effectief lid van de NCDAB vzw.

De cursus is erkend door FOD Justitie. De cursist die voor het examen slaagt, ontvangt een getuigschrift en kan zich kandidaat stellen om opgenomen te worden in het Nationaal Register van gerechtsdeskundigen.

Mocht je nog geen plannen hebben in die richting, dan nog is het goed om weten hoe een gerechtelijke procedure te voorkomen en hoe zich te gedragen als je er toch bij betrokken wordt. 

De cursus gaat door op de Corda campus Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt.

De lessencyclus omvat vier volledige dagen van 08:30 tot 18:00 uur en dit telkens opvrijdag 4,11,18,25 oktober 2024 met examen op 8 november 2024.

Meerdere dagen
Erkende uren 3
Language Nederlands
Lesgever(s) Joost Beke, Tom Van Stiphout, Robert Delathouwer, Johan Boon, Steven Daelman, Luc Rimanque, Veerle Tollenaere, Koen Lips, Annemie Serlippens, Sammy Bouzoumita, D.Vandenbossche, Philippe Bastijns, Marco Schoups,Toon Lysens,Pascal Mallien, Alexander Forrier
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus
Periode 04/10/2024

Locatie en datum


Datum Tijd Locatie Vrije plaatsen Inschrijven
04/10/2024
08:30 - 18:00 Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt 30 Inloggen

Datum

04/10/2024

Tijd

08:30 - 18:00

Locatie

Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt

Vrije plaatsen

30

Inschrijven

Inloggen
NCDAB vzw

Georganiseerd door
NCDAB vzw

Inschrijven