Terug naar het overzicht

Antiwitwas en UBO-Register: is uw kantoor voorbereid?

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Volgens de antiwitwaswet hebben vastgoedmakelaars en rentmeesters een identificatie- en meldingsplicht m.b.t. witwaspraktijken. U mag u als vastgoedmakelaar sinds 2014 geen cash betaling meer aanvaarden bij een vastgoedtransactie.

 

Maar er is meer… Ondertussen voert de FOD Economie geregeld controles uit.

Na een korte inleiding gaan we over tot de praktijk: Welke verplichtingen heeft u precies en wanneer moet er een belletje gaan rinkelen? Wat bij niet-naleving van uw verplichtingen? Wat gebeurt er met de meldingen die bij de Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) en bij het parket binnenkomen? Wanneer onderneemt u actie? En hoe zit het met de verplichte opleiding van uw medewerkers?

U maakt kennis met de antiwitwastool waarmee u kan voldoen aan uw verplichtingen bij de verkoop van vastgoed. Deze tool, die erkend is door de FOD Economie, helpt u met het overlopen van de juiste vragen die u aan uw klant moet voorleggen.

We bekijken ook kort de informatieverplichting van vennootschappen m.b.t. het invoeren van hun uiteindelijke begunstigden in het UBO-register (Ultimate Beneficial Owners).

 

Na het webinar...

      • kent u uw verplichtingen in het kader van de witwaspreventiewet.
      • weet u hoe u uw verplichtingen kunt nakomen en hoe u een controle moet voorbereiden.
      • kunt u op praktische wijze de verplichtingen opgelegd door de wetgever in het kader van de witwaspreventie invullen en nakomen. 

Docent: Alain Claes

Geschatte duur: 2 uur

Aanbieder: VIVO

 

Doorlooptijd 120 minuten
Erkende uren 2
Lesgever(s) Alain Claes
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
VIVO

Georganiseerd door
VIVO

Inschrijven