Terug naar het overzicht

Inleiding tot projectontwikkeling

Betalend

Beschrijving


Inleiding tot projectontwikkeling: waarom zou je deze opleiding volgen?

Wil je een vastgoedproject realiseren? Een mooie opportuniteit, mits een goede houvast!

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding krijg je inzicht in de taken en het denken van projectontwikkeling. Als vastgoedpromotor ben je piloot van een project. Welke facetten komen hier allemaal bij kijken? Je leert eveneens de kunst van het waarderen, wat van onmiskenbaar belang is als projectontwikkelaar.

Bovendien wordt er stilgestaan bij de stad van de toekomst en hoe je hierop kan inspelen. Wat zijn de nieuwe trends en hoe ga je hiermee om? Wat met de betonstop?

Uiteraard wordt de fair value behandeld. Via de enkele methodes ( cost-methode, sales methode en income methode ) wordt bepaald of een project rendabel is of niet.

Nadien wordt al deze kennis omgezet in een synthese oefening die je kan meenemen in de dagdagelijkse praktijk!  

Over de docenten

Campus Antwerpen

Michel Verhoeven is projectontwikkelaar bij Kolmont en vakexpert ter zake. Hij zal je begeleiden in een inspirerende avond vol praktijkvoorbeelden en handige tips!

Campus Leuven

Wim Smeets is zijn professionele carrière begonnen als stedenbouwkundig ambtenaar bij een gemeentebestuur en werkte vervolgens als stedenbouwkundige / ruimtelijk planner bij Anteagroup aan diverse structuurplannen, ruimtelijke uitvoeringsplannen en stedenbouwkundige studies. Waarna hij vijf jaar bij Kolmont werkzaam was als projectontwikkelaar. Vandaag werkt Wim voor Living Tomorrow en haar ontwikkelingspoot Immafra als projectaankoper en -ontwikkelaar. De ervaring aan verschillende kanten van de 'projectontwikkelingstafel' deelt Wim op een enthousiaste en inspirerende manier met de deelnemers. 

Eendaags
Erkende uren 3
Language Nederlands
Lesgever(s) Verhoeven Michel
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus
Periode 04/11/2024

Locatie en datum


Datum Tijd Locatie Vrije plaatsen Inschrijven
04/11/2024
19:00 - 22:00 Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem 12 Inloggen

Datum

04/11/2024

Tijd

19:00 - 22:00

Locatie

Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

Vrije plaatsen

12

Inschrijven

Inloggen
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Georganiseerd door
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Inschrijven