Dit nieuws is 5 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Bijkomende ledenvoordelen ingevolge verlenging BIV-polis

woensdag 7 november 2018

Bijkomende ledenvoordelen ingevolge verlenging BIV-polis
©BIV

Sinds 2016 zijn alle BIV-leden automatisch verzekerd via de collectieve polis die het BIV heeft onderschreven met NV AXA. Vorige week ondertekende het Bureau de verlenging van deze overeenkomst samen met AXA en de verzekeringsmakelaars (zie foto).  

Deze collectieve verzekeringspolis wordt met ingang van 1 januari 2019 opnieuw met drie jaar verlengd. De samenwerking met verzekeraar AXA Belgium NV en verzekeringsmakelaars, Concordia aan Nederlandstalige zijde en Marsh aan Franstalige kant blijft behouden, evenals het polisnummer (730.390.160).

Nieuw is de keuzelijst van advocaten waar je als vastgoedmakelaar beroep op kan doen. Deze lijst werd aangelegd door verzekeraar AXA in overleg met het BIV. AXA werkt enkel samen met advocaten die gespecialiseerd zijn in de materie. Bij een schadeaangifte met dagvaarding zal de keuzelijst je door Concordia worden voorgelegd.  Enkel in geval van tijdsgebrek, waarbij je niet meer tijdig een keuze kan maken, kiest AXA zelf de advocaat (indien de tijd tussen de kennisgeving van je dagvaarding bij verzekeringsmakelaar én de zitting van de rechtbank minder is dan 3 werkdagen).

Reminder: van zodra je als vastgoedmakelaar een eis tot schadevergoeding ontvangt, dien je de verzekeringsmakelaar (Concordia) zo snel mogelijk te contacteren.  De schadeaangifteformulieren zijn te vinden op de BIV-site. Je mag ook geen aansprakelijkheid erkennen, een dading sluiten, een vergoeding afspreken of een betaling uitvoeren zonder het voorafgaand schriftelijk akkoord van de verzekeraar. Bij deze willen we nogmaals benadrukken dat het aanstellen van een advocaat of expert op eigen houtje, zonder het akkoord van de verzekeraar niet mag, tenzij je dit op eigen kosten wenst te doen.

Het BIV vroeg de verzekeringsmaatschappij en -makelaars ook om een digitaal platform te voorzien waarop je de stand van zaken van jouw eventuele dossier kan opvolgen. We houden je verder op de hoogte.

Nieuwstags