Vastgoedmakelaar in het buitenland

In de Europese Unie

BIV-News

In het magazine BIV-News vind je enkele ophelderende interviews met vastgoedmakelaars uit: 

Europese beroepskaart

Wie interesse heeft om als BIV-erkende vastgoedmakelaar het beroep uit te oefenen in een andere EU-lidstaat kan een Europese beroepskaart (EPC) aanvragen via het EPC-platform.

Met deze elektronische procedure kan je als BIV-lid je beroepskwalificaties laten erkennen in een ander land van de Europese Unie, dit zowel wanneer je in een andere lidstaat tijdelijk (occasioneel) vastgoedmakelaarsactiviteiten wil uitoefenen alsook wanneer je zou beslissen je er te vestigen. De procedure werkt in twee richtingen, evenzeer voor BIV-leden die in een andere lidstaat aan de slag willen als ingezetenen van andere lidstaten die in ons land het beroep van vastgoedmakelaar wensen uit te oefenen.

Nuttige info:

 

Het BIV werkte mee aan twee infofilmpjes voor de beurs Second Home waarin we uitleg geven over de voorwaarden waaraan je moet voldoen als je in België buitenlands vastgoed aanbiedt. 

 

Wereldwijd

Op de website van FIABCI, de grootste internationale vastgoedfederatie, vind je contactgegevens van de verschillende "Chapters" waar je terecht kan voor informatie omtrent de toegang tot het beroep in meer dan 40 landen wereldwijd.