Dit nieuws is 9 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Voor de enkelingen die de vorige BIV-Mail gemist hebben: er komt een collectieve verzekering!

woensdag 8 juli 2015

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

Vorige week wijdden we een volledige BIV-Mail aan slechts één cruciaal item: de nieuwe wijze van verzekeren die vanaf 2016 in voege treedt. Wij vastgoedmakelaars zullen ons in de toekomst niet meer met administratie te hoeven bezighouden om onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering alsook onze financiële borgstelling in orde te brengen. De betaling van de BIV-bijdrage zal binnenkort volstaan, want het BIV regelt alles. De beslissing van de Nationale Raad zal de sector ten goede komen, en niet alleen maar omwille van de administratieve lastenverlaging, maar ook omdat de premie goedkoper zal uitvallen. En tot slot: omdat het Instituut jaarlijks geen honderden manuren meer zal hoeven te spenderen aan het controleren van de deontologische conformiteit van de opgestuurde verzekeringsattesten, krijgen we de handen vrij om jou nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het bericht over de collectieve verzekering riep hier en daar nog wat vragen op. Met reden, want het staat buiten kijf dat dit een fundamentele wijziging is voor iedereen. Velen vonden hun al de weg naar info@biv.be om de vragen te stellen die het bericht deed rijzen en we zijn sindsdien druk bezig geweest met het formuleren van de nodige antwoorden.

En onze huidige, ruimere polis dan?

Zo werd bijvoorbeeld vaak de terechte vraag gesteld wat te doen met je huidige polis, als die in een uitgebreidere dekking voorziet dan deontologisch vereist is. De collectieve polis dekt immers uitsluitend datgene dat de deontologie vereist, niet meer, maar ook niet minder. Wil je je waarborgen en/of kapitalen uitbreiden ten opzichte van wat strikt noodzakelijk is, waar we uiteraard niets op tegen hebben, dan kan je hiervoor nog steeds terecht bij je eigen verzekeringsmakelaar óf bij Concordia (09/264.11.53), dat ook de tussenpersoon is voor de collectieve polis.

Binnenkort krijg je meer informatie in je BIV-News en later via verscheidene andere kanalen. Want na het zomerreces zullen we terug een versnelling hoger schakelen om iedereen mee op de hoogte te brengen! Denk er intussen aan dat je zelf tijdig de opzeg van je huidige polis zal moeten afhandelen, best via deze modelopzegbrief.

Nieuwstags