Dit nieuws is 9 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

“Vastgoedkantoor failliet, voorschotten weg”: extra duiding bij het nieuws

woensdag 3 juni 2015

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

Eind vorige week berichtte de pers over het nieuws van een faillissement van een vastgoedkantoor, waarbij voorschotten ten belope van 500.000 euro verdwenen zouden zijn.

De zaak is niet eenvoudig, aangezien er in het kantoor een zaakvoerder zonder BIV-erkenning werkte naast de BIV-erkende vastgoedmakelaar. Er wordt bovendien gewag gemaakt van twee misdrijven.

Bij het Instituut liep er al een tuchtdossier voor naamlening tegen de vastgoedmakelaar van het kantoor omdat hij zijn erkenning door een illegale makelaar liet misbruiken. Maar ook bij de Dienst Opsporing liep een dossier tegen de niet-erkende makelaar. Naamlening is immers een zwaard dat aan twee kanten snijdt. De Uitvoerende Kamer (UK) heeft intussen een uitspraak gedaan ten aanzien van de erkende makelaar voor de component naamlening. Wat de verduistering van gelden betreft, loopt het onderzoek nog. Intussen heeft Century21 al laten weten de samenwerking met de betrokkenen te hebben stopgezet en alles in het werk te stellen om de gedupeerden bij te staan.

Nieuwstags