Dit nieuws is 8 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Syndici, neem deel aan het experiment van Leefmilieu Brussel

woensdag 8 juni 2016

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

Nieuwe financieringsformule verdeelt energie-investering tussen huurder en verhuurder

Leefmilieu Brussel lanceert een nieuwe financieringsformule om de energetische renovatie van gehuurde woningen aan te moedigen.

Het gaat om een mechanisme dat de kosten voor een energie-investering verdeelt tussen eigenaar en huurder. De huurder ziet in ruil zijn energiekosten verminderen en geniet meer comfort in de woning, terwijl de huurder een meerwaarde in zijn pand realiseert.

De bijdrage van de huurder gebeurt in de vorm van een extra maandelijkse energielast en wordt berekend op basis van de gerealiseerde energiebesparing. De bijdrage zal zo geplafonneerd worden dat de totale maandelijkse uitgaven voor de bewoning (huur en kosten) voor de huurder in elk geval lager zullen zijn dan voor de investering.

“Beide partijen halen dus voordeel uit de formule”, luidt het bij Leefmilieu Brussel, dat nu op zoek is naar eigenaars en huurders die dit project vrijwillig willen uittesten. Geïnteresseerden krijgen in ruil voor hun deelname gratis begeleiding bij de energetische renovatie van begin tot oplevering.

Voor wie?

Eigenaars/huurders van eengezinswoningen en van appartementen, maar ook mede-eigendommen van minder dan 6 eenheden of van meer dan 6 eenheden met individuele ketel, komen in aanmerking.

Voor welke werken?

Werken die in aanmerking komen, zijn: isolatiewerken aan dak, vloer of muren, vervangingen van ketels en van het warmwaterproductiesysteem, plaatsing van instrumenten voor de regeling ervan (bvb. thermostaten), thermische isolatie van de warme circuits, dubbele beglazing en een combinatie van deze werken.

Klinkt interessant voor enkele van je klanten in het Brusselse? Maak hen bewust van de voordelen of stuur als beheerder zelf een mailtje naar c.gregoire@trame.be vóór 30 juni.