Dit nieuws is 7 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Stagemeesterzoeker op BIV.be ingrijpend verbeterd

woensdag 17 augustus 2016

Stagemeesterzoeker op BIV.be ingrijpend verbeterd

Verlof of niet, op het BIV zaten we de voorbije weken niet stil. Wie eind juli op zoek ging naar een stagemeester, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat een ingrijpende correctie in de stagemeesterzoekmodule geleid heeft tot een pak minder onechte, oneigenlijke aanbiedingen. Vanaf nu vinden stagiairs via de stagemeesterzoeker de effectief op dit moment op zoek zijnde stagemeesters in plaats van de “vrije” stagemeesters.

Tot voor kort kregen stagiairs die op zoek gingen naar een stagemeester via onze stagemeesterzoeker als zoekresultaat alle stagemeesters die volgens hun actuele aantal stagiairs, nog een plekje konden aanbieden. Dat leidde tot frustraties en bemoeilijkte de zoektocht aanzienlijk, want niet alle vrije stagemeesters bleken ook effectief bereid om (op dat moment) een stagiair te begeleiden. Omdat de zoekende stagiairs daardoor het gevoel kregen de controle over hun zoektocht helemaal te verliezen, grepen we in.

Enkel stagemeesters met een zoekertje

Vanaf nu zijn de resultaten van de zoekmachine veel nuttiger, want we tonen initieel enkel die stagemeesters die via hun persoonlijke BIV-account een zoekertjeingegeven hebben. Wil je als stagiair toch dieper graven en stagemeesters contacteren die niet per se een zoekertje achtergelaten hebben, dan kan dit door onder “Beschikbaarheid” te kiezen voor “Alle stagemeesters”, waarna je alle stagemeesters te zien krijgt die voor je zoekopdracht relevant zijn, vrij of niet vrij, op zoek of niet op zoek.

Binnenkort nog relevanter en actueler

Het spreekt voor zich dat de resultaten van de zoekmachine ook relevant moeten blijven. Daarom volgt weldra een nieuwe kleine ingreep. Elk zoekertje krijgt binnenkort een einddatum opgeplakt, waarna het automatisch offline gaat. Die einddatum ligt steeds 13 weken na de laatste update van het zoekertje. Met een minimale inspanning kan je je zoekertje indien nodig dus langer online houden of opnieuw publiceren, want de inhoud wordt in je account bewaard.

Op zoek naar een stagiair? Voeg je zoekertje toe!

Nieuwstags