Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Stad Roeselare: verhuurpremie voor eigenaars én vastgoedmakelaars

woensdag 27 juni 2018

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

De stad Roeselare biedt ondersteuning aan verhuurders die hun woning, ouder dan 25 jaar, in het centrum van de stad willen opfrissen of er energiezuinige renovatiewerken willen uitvoeren. Een renovatiebegeleider van de stad zal indien nodig een deel van de administratieve rompslomp overnemen, adviseren bij offertes en in overleg een renovatietraject helpen uittekenen. Er wordt ook hulp geboden bij de aanvraag van mogelijke premies, zoals de energiepremie. De stad wil verhuurders zo ondersteunen om hun huurwoning aan de nodige vereisten te laten voldoen. Meer info vind je in het reglement rond de energiepremie voor verhuurders.

Een eigenaar die verhuurt aan een huurder met leefloon of equivalent leefloon of aan een huurder die recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, komt in aanmerking voor een verhuurpremie. Als de verhuurder door een vastgoedkantoor werd aangemeld voor de subsidie, verkrijgen het vastgoedkantoor en de verhuurder elk de helft van de subsidie. De basissubsidie bedraagt éénmalig 500 euro per woning en is geldig op het ganse grondgebied van Roeselare. De voorwaarden vind je terug in het reglement.

De stad beschikt overigens sinds enkele maanden over een infopunt waar verhuurders met al hun vragen (rond rechten en plichten, premies, conformiteitsattest etc.) terechtkunnen.

Nieuwstags