Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Stad Oostende: belangrijke info aangaande meeuwenproblematiek

maandag 12 maart 2018

Stad Oostende: belangrijke info aangaande meeuwenproblematiek
©Freepik.com

De stad Oostende informeerde ons zeer recent over de meeuwenproblematiek. 

Het meeuwenseizoen aan de kust begint binnenkort, met alle ergernissen van dien voor omwonenden. De stad Oostende vraagt daarom dat elke syndicus de daken van zijn beheerde mede-eigendommen wil (laten) inspecteren om nestmateriaal te verwijderen. De eileg begint in de laatste week van april maar de vogels zoeken nu al een geschikte nestplaats. Meeuwen die vorig jaar op een dak hebben gebroed komen meestal terug en zeker als er nog nestmateriaal voorhanden is.

Syndici kunnen, om verstoring te creëren, bv. een net spannen in die zones waar ze meestal broeden; dit is achter de opstaande rand van het plat dak, achter airco’s of verluchtingskokers, liftkokers, etc. Bij hellende daken broeden ze vaak tussen de schouw en het hellend dak. Wie toch problemen ondervindt, kan bij de brandweer terecht. Dit jaar kan je niet langer bij de meeuwentelefoon terecht, maar bij het e-loket via http://www.zone1.be/interventie-aanvragen/.

Wie met vragen zit rond de meeuwenproblematiek, kan de dienst Leefmilieu contacteren (milieu@oostende.be of 059/25 85 15).

Lees ook deze brief van de stad, bedoeld voor alle syndici actief in Oostende! Wij hopen dat de betrokken syndici een positief gevolg zullen geven aan dit schrijven. 

Nieuwstags