Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Meer geopende opsporingsdossiers in 4de kwartaal 2017

woensdag 31 januari 2018

Meer geopende opsporingsdossiers in 4de kwartaal 2017

De dienst Opsporing, die zich bezighoudt met het opsporen van onwettige beoefenaars, heeft in het laatste trimester van vorig jaar 95 Nederlandstalige dossiers geopend. Dit aantal is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het derde trimester van 2017, toen we 40 nieuwe dossiers telden. Het is meteen ook het kwartaal waarin afgelopen jaar de meeste nieuwe dossiers geopend werden. 55 van de nieuwe dossiers handelden over niet-erkenden en 40 dossiers hadden te maken met een mogelijke samenwerking met een niet-erkende.

Binnen de dienst Opsporing openden we vorig jaar trouwens iets meer dossiers dan in 2016 (+7%). Dit is alleen maar positief voor de sector. Door nepmakelaars uit de markt te filteren, blijft de vastgoedmarkt immers voorbehouden aan de professional.  

We openen een opsporingsdossier naar aanleiding van elke klacht of tip die we van makelaars en consumenten ontvangen en die we steeds grondig onderzoeken. Daarnaast gaan onze privédetectives proactief op pad en verrichten ze jaarlijks bijna 500 inspecties in het veld.

Nieuwstags