Dit nieuws is 5 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Lijst subsidieerbare werken bij overkoepelende renovatiepremie bekend

woensdag 13 maart 2019

Lijst subsidieerbare werken bij overkoepelende renovatiepremie bekend
©Shutterstock

Sinds 1 februari dit jaar is de overkoepelende renovatiepremie in voege gegaan. Daarin zitten elementen uit de vroegere renovatiepremie en verbeterings- en aanpassingspremie vervat. Met de overkoepelende renovatiepremie steunt de Vlaamse overheid eigenaars die een eigen woning van minstens 30 jaar oud willen renoveren. We communiceerden hier eerder al over in BIV-Mail 277.

De werken die in aanmerking komen om de premie te kunnen verkrijgen zijn ruwbouw, dakwerken, buitenschrijnwerk en technische installaties. In een uitvoeringsbesluit werd nu een limitatieve lijst opgenomen van de subsidieerbare werkzaamheden per categorie. Wat de ruwbouw-categorie betreft gaat het bv. om fundering van de muren, de behandeling van muren tegen optrekkend vocht etc. Per categorie moet er voor minimum 2.500 euro (excl. btw) aan facturen kunnen voorgelegd worden. Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw) en is voor de 2 aanvragen samen maximaal 10.000 euro.

Wie in de voorbije 10 jaar een verbeteringspremie voor z’n woning ontving, kan onder bepaalde voorwaarden nog een renovatiepremie aanvragen, maar dan wordt de gekregen verbeteringspremie van de renovatiepremie afgetrokken als het gaat om werken in dezelfde categorie.

Nieuwstags