Terug naar het overzicht

Jaarverslag 2022: focus op vorming, communicatie en ondersteuning

woensdag 5 juli 2023

Cover jaarverslag 2022

Begin juni publiceerden we ons jaarverslag 2022. Vandaag staan we een laatste keer stil bij een welbepaald topic uit het verslag. Het gaat om het (gratis) vormingsaanbod, de e-learning van het BIV, de juridische helpdesk en onze communicatie-initiatieven.

  • Vorming 

Onze leden hebben het afgelopen jaar massaal vormingen gevolgd. Dat blijkt uit de in totaal 40.416 vormingsattesten die werden uitgereikt. Om onze leden te helpen om aan hun vormingsverplichtingen te voldoen, waakt de werkgroep vorming van het BIV over een kwaliteitsvol en gediversifieerd aanbod. Zodoende werden er vorig jaar 1.074 nieuwe vormingen en 26 nieuwe vormingsverstrekkers erkend over het hele land. Daarnaast werden er ook nog eens 39.816 succesvolle BIV e-learningcursussen afgelegd in 2022.

  • Juridische helpdesk 

Voor juridische eerstelijnshulp kunnen de leden naar onze helpdesk bellen. Advocaten die gespecialiseerd zijn in het vastgoedrecht beantwoorden vragen die verband houden met de dagelijkse vastgoedmakelaarspraktijk. Afgelopen jaar werden er 4.250 oproepen beantwoord, dat zijn er minder dan in 2021 (4.670).

  • Communicatie 

We informeren volop over de brede vastgoedactualiteit via onze diverse communicatiekanalen. Afgelopen jaar werden er 94 nieuwsbrieven en 8 magazines verstuurd aan beide taalzijden. We maakten ook 7 persberichten wereldkundig. 

Nieuwstags