Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Gratis quickscan voor Brusselse mede-eigendommen

woensdag 25 april 2018

Gratis quickscan voor Brusselse mede-eigendommen

Brussel Leefmilieu biedt dankzij de Facilitator Duurzame Gebouwen een gratis energiescan aan. Deze analyse is mogelijk voor mede-eigendommen van meer dan 6 eenheden en geeft een inkijk in het huidige energieverbruik.

De experten zullen aspecten zoals verwarming, ventilatie, isolatie van de muren e.d. controleren en een gedetailleerd overzicht afleveren van mogelijke energiebesparingen, rekening houdend met de specificiteiten van het gebouw en de financiële situatie binnen de mede-eigendom.

Bij de opening van het dossier moeten enkele inlichtingen over het gebouw worden bezorgd: plannen, energiefacturen, onderhoudsfacturen e.d.. De Facilitator komt vervolgens ter plaatse om de technische installaties, de gebouwschil en een appartement in het gebouw te bezichtigen. Het rapport bevat naast aanbevelingen rond mogelijke energiemaatregelen ook informatie rond premies en technische ondersteuning.

De Facilitator Duurzame Gebouwen is telefonisch te bereiken (0800/85 775)  of per mail (facilitateur@environnement.brussels). Meer info vind je ook op de website.

Nieuwstags