Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Deelnemen aan Huizenjagers? Handel zoals het hoort

woensdag 15 november 2017

Deelnemen aan Huizenjagers? Handel zoals het hoort

We hebben vernomen dat er recent bezorgdheid is ontstaan bij betrokken deelnemers en potentieel nieuwe deelnemers aan het VIER-programma Huizenjagers. In het voorjaar van 2018 wordt er een tweede reeks uitgezonden. De afgelopen weken hebben de programmamakers vastgoedmakelaars gecontacteerd met de vraag of ze mee wensten te werken aan deze nieuwe reeks. Tijd om klare wijn te schenken!

Het BIV benadrukt dat deelname aan ‘Huizenjagers’ deontologisch geen enkel probleem stelt. In tegenstelling tot andersluidende geruchten, gaan we echt geen heksenjacht organiseren op de deelnemende makelaars. Wij begrijpen dat deelname aan dit programma een mooie kans vormt om jezelf en kantoor in de kijker te plaatsen. En als sector krijgen we de uitgelezen kans om onze professionaliteit te tonen aan de vele kijkers.

Tegelijkertijd willen we benadrukken dat je steeds, dus ook bij een dergelijke niet-alledaagse gebeurtenis, binnen het deontologische kader moet handelen. Het feit dat je voor een camera staat, verandert daar niets aan. Anders gezegd: handel dus van bij het begin zoals je dat in normale omstandigheden ook zou doen en respecteer je deontologische verplichtingen.

 

Nieuwstags