Dit nieuws is 8 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Collectieve verzekering: "Wat moet ik nu doen?"

woensdag 9 september 2015

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

We naderen 30 september: de deadline voor de opzeg van de huidige beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de meeste vastgoedmakelaars onder ons. We brengen in BIV-Mail enkele veel gestelde vragen over het onderwerp.

Wat moet ik nu doen? Kunnen jullie me helpen met het regelen van mijn opzeg?

Het is belangrijk dat je tijdig, dat is 3 maanden voor de vervaldatum, zelf je huidige polis opzegt. Zo vermijd je dubbel verzekerd te zijn wanneer de BIV-polis van start gaat.

We hebben deze modelopzegbrief opgesteld om de opzeg voor jou gemakkelijk te maken. Je hoeft in die brief immers enkel nog de juiste gegevens in te vullen. Verzend ‘m tijdig (voor 30 september 2015) naar je verzekeraar en klaar!

Ben je lid van een syndicale beroepsorganisatie (CIB, UIB, VVF, …), dan zal deze beroepsorganisatie mogelijk het nodige doen. Indien je bijvoorbeeld lid bent bij CIB Vlaanderen en je bent verzekerd via de CIB-polis, dan hoef je geen verder gevolg te geven aan de oproep van het BIV om je verzekering op te zeggen. In geval van twijfel neem je best contact op met je syndicale beroepsorganisatie.

Vervalt je huidige polis op een latere datum, bijvoorbeeld pas op 31 juli 2016, of heb je een meerjarenpolis die pas in 2017 afloopt, én kan je deze onmogelijk tijdig opzeggen, dan kan je een beroep doen op het BIV om tot een oplossing te komen. Contacteer ons hiervoor via verzekering@biv.be en duid je mail met de nodige informatie.

Nieuwstags