Dit nieuws is 7 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

BRUSOIL nu ook toegankelijk voor vastgoedmakelaars

woensdag 7 december 2016

BRUSOIL nu ook toegankelijk voor vastgoedmakelaars

In maart 2017 zal Leefmilieu Brussel zijn toegang en functionaliteiten op BRUSOIL uitbreiden naar de vastgoedmakelaars, syndici en notarissen.

BRUSOIL is een webplatform dat gecreëerd werd om gegevens uit te wisselen tussen Leefmilieu Brussel en haar partners. Het platform is nu al operationeel voor bodemexperten maar zal binnenkort ook opengesteld worden voor o.a. vastgoedmakelaars en syndici.

Binnenkort heb je de mogelijkheid om bodemattesten en eventuele vrijstellingen aan te vragen die nodig zijn voor de verkoop van een onroerend goed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het platform zal eveneens de toegang vergemakkelijken tot bestaande bodemdossiers en een inkijk geven in de Brusselse kaart van de bodemtoestand. BRUSOIL zal fungeren als gewestelijke portaalsite voor alles wat het beheer van bodemverontreiniging betreft.

Het platform garandeert dat de aanvraag zo snel mogelijk door de betrokken dienst behandeld wordt. Zo hoopt men bijna de helft van alle bodemattestaanvragen af te kunnen leveren binnen een termijn van twee dagen in plaats van de wettelijke termijn van 20 dagen.

Wie van BRUSOIL gebruik wil maken kan zijn e-mailgegevens overmaken via bodeminfosol@environnement.brussels. Op basis daarvan zal Leefmilieu Brussel een account aanmaken en desgewenst een aparte toegang voorzien voor je medewerkers. De service is gratis maar bodemattesten en kopieën van studies zelf blijven wél betalend. In maart 2017 moet het platform volledig gebruiksklaar zijn.

Nieuwstags