Dit nieuws is 7 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

BRUSOIL-account nu ook toegankelijk voor vastgoedmakelaars

woensdag 1 maart 2017

BRUSOIL-account nu ook toegankelijk voor vastgoedmakelaars

We hebben het er eind vorig jaar al over gehad (zie BIV-Mail 181), BRUSOIL is een webplatform bedoeld om de uitwisseling van gegevens tussen Leefmilieu Brussel en vastgoedmakelaar-bemiddelaars, syndici, notarissen, administraties enz. te faciliteren. Het platform was al eerder operationeel voor bodemexperten, maar vanaf nu kunnen alle partners erop aansluiten. Binnenkort heb je de mogelijkheid om bodemattesten en eventuele vrijstellingen aan te vragen die nodig zijn voor de verkoop van een onroerend goed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

BRUSOIL wordt het regionale portaal voor alles wat het beheer van vervuilde gronden betreft. Zo zal ze toegang geven tot bestaande dossiers, toelaten om de Brusselse kaart van de bodemtoestand te raadplegen en is er de mogelijkheid om gerichte vragen te stellen. Daarnaast zou de aanvraag van de vastgoedmakelaar binnen de snelst mogelijke termijn behandeld moeten worden.

 Als je gebruik wenst te maken van dit platform, volstaat het om je contactgegevens (één e-mailadres per kantoor) in te voeren op de site. De toegang tot het platform is gratis, maar kopieën van studies of bodemattesten blijven wel betalend.  Op basis van je e-mailadres, zal Leefmilieu Brussel een BRUSOIL-account aanmaken. Met je kantooraccount kan je vervolgens ook je medewerkers toevoegen zodat zij ook toegang hebben.

Nieuwstags