Dit nieuws is 8 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

"Brugse ‘syndicus’ met geld verdwenen?"

woensdag 22 juni 2016

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

De kranten Het Nieuwsblad (18 juni) en HLN (21 juni) berichtten over een Brugse syndicus die het immokantoor waar ze werkte, en daarbij heel wat eigenaars, zou hebben opgelicht. In het artikel wordt gesteld dat de vrouw, buiten het medeweten van de zaakvoerster, geld van beheerde residenties naar eigen rekeningen heeft versluisd door rekeningnummers te vervangen.

De beschuldigde vrouw lijkt in elk geval géén “zelfstandig syndicus” te zijn, in tegenstelling tot wat in het artikel in kwestie staat. Zij is geen BIV-erkend vastgoedmakelaar en alles wijst er op dat zij een “bediende” was in het kantoor.

Bij onze tuchtkamer was de situatie eerder al aangeklaagd en was er bijgevolg een tijd geleden al een dossier geopend ten aanzien van de erkende vastgoedmakelaar onder wiens verantwoordelijkheid de bediende valt. De Kamer besliste ter zitting het gerechtelijk onderzoek - en de eventueel daarin naar boven komende bewijzen - af te wachten alvorens zelf tot een uitspraak over te gaan ten aanzien van de werkgever, die BIV-lid is.

In elk geval zal het Instituut de zaak nauwlettend blijven opvolgen. We hopen dat er snel een oplossing uit de bus komt voor eventuele gedupeerden.

Nieuwstags