Terug naar het overzicht

Vastgoed verwerven via de vennootschap of privé?

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Het verwerven van vastgoed blijft mede door de fiscale regels een complex gegeven. Voor zowel de verwerving via de vennootschap als privé zijn er voor- en nadelen aan verbonden. Een investering dient dan ook weloverwogen gemaakt te worden.Enerzijds lonken vastgoedinvesteerders naar de aankoop van vastgoed met een (patrimonium)vennootschap omwille van de financiering (met brutogelden). Anderzijds is het belastingregime op het vlak van huurinkomsten en meerwaarde in de personenbelasting vaak interessanter.Maar ben je als investeerder wel zeker dat dit op jou van toepassing zal zijn en blijven? En wat als de vennootschap een onroerend goed aankoopt dat zal dienst doen als gezinswoning? Is het tot slot mogelijk om op termijn toch nog (privé)eigenaar te worden van het vastgoed? Tal van vragen dringen zich op bij het maken van een keuze.

Doelstellingen

Tijd dus voor een update rond de fiscaliteit als doorslaggevende factor voor koper én verkoper bij een vastgoedtransactie. Experten Rosanne Van Gaal en Hanne Martens delen aan de hand van praktische cases hun inzichten mee in het fiscale kluwen.

Doorlooptijd 180 minuten
Erkende uren 3
Lesgever(s) Rosanne Van Gael en Hanne Martens
Interessant voor Bemiddelaar

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Fiscaal Informatief

Georganiseerd door
Fiscaal Informatief

Inschrijven