Terug naar het overzicht

Estate Planning Fundamentals | Klassieke planningstechnieken

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Vermogensplanning is een complexe puzzel, waarvoor een grondige kennis vereist is van het erfrecht, het familiale vermogensrecht, de erf- en schenkbelasting, de planningsinstrumenten en de vaak wisselende standpunten van de Vlaamse Belastingsdienst.

In dit webinar komen de klassieke planningstechnieken aan bod, en worden de diverse mogelijkheden besproken om tijdens het leven of bij overlijden een vermogensoverdracht te regelen middels schenkingtestament of huwelijkscontract.

Dit seminarie maakt deel uit van een 5-delige reeks waarin de fundamenten en instrumenten van vermogensplanning aan bod komen. De 5 webinars kunnen afzonderlijk gevolgd worden afhankelijk van de eigen voorkennis en/of de gewenste verdieping.

Programma

De schenking, het testament en het huwelijkscontract vormen traditioneel de klassieke instrumenten om een vermogensoverdracht bij leven of bij overlijden te organiseren en te sturen.

In dit webinar bespreekt uw docent, Dirk DE GROOT (Moore Law), hoe dit klassieke trio kan ingezet worden om de partner en/of de kinderen te beschermen, om bepaalde begunstigden zoveel als mogelijk uit te sluiten uit de nalatenschap, of om specifieke vermogensbestanddelen te laten toekomen aan welbepaalde begunstigden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de fiscale grenzen en de recente standpunten van de Vlaamse Belastingdienst VLABEL.

Een belangrijk hoofdstuk wordt gewijd aan de specifieke technieken voor de overdracht van vastgoed.

Na afloop heeft u een overzicht van de basistechnieken die worden toegepast bij de planning van de vermogensoverdracht, en heeft u een inzicht in de houding die de fiscale administratie aanneemt inzake de verschillende planningstechnieken.

Doorlooptijd 180 minuten
Erkende uren 3
Lesgever(s) DE GROOT Dirk
Interessant voor Bemiddelaar

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
KMO Campus

Georganiseerd door
KMO Campus

Inschrijven