Terug naar het overzicht

De factuur – De impact van het nieuwe bewijsrecht

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


Op 1 november 2020 is het nieuwe bewijsrecht in werking getreden, wat ook een belangrijke impact heeft wat de factuur betreft.

Vanaf die datum bepaalt de wet uitdrukkelijk dat niet alleen een factuur die door een onderneming aanvaard werd, maar ook de factuur die niet binnen een redelijke termijn betwist wordt, bewijs oplevert tegen die onderneming.

Deze regel is van toepassing op alle overeenkomsten en is dus, in tegenstelling onder het voormalige bewijs tussen handelaars, niet beperkt tot een  koop-verkoopovereenkomst.

Belangrijk is wel dat het gebrek aan betwisting van een factuur door een persoon die geen onderneming is, niet kan worden beschouwd als een aanvaarding van die factuur, tenzij deze afwezigheid van betwisting een zogenaamd omstandig stilzwijgen uitmaakt.

Tijdens deze webinar zal Prof. dr. Niels Appermont vooreerst een aantal aandachtspunten bespreken tengevolge de invoering van deze nieuwe regels en daarna een selectie van rechtspraak, met onmiddellijk belang voor elke practicus, behandelen.

Doorlooptijd 120 minuten
Erkende uren 2
Lesgever(s) Prof. dr. Niels Appermont, hoofddocent UHasselt
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
LegalNews/LegalLearning

Georganiseerd door
LegalNews/LegalLearning

Inschrijven