Terug naar het overzicht

De aansprakelijkheid van de notaris bij koop-verkoop

Betalend
Webinar on demand

Beschrijving


In deze on-demand videocursus bespreekt mr. Bart Van Baeveghem de rol van de notaris bij koop-verkoop van onroerend goed, met specifieke focus op diens aansprakelijkheid. De notaris fungeert niet enkel als vastgoedbemiddelaar, maar zijn rol als openbaar ambtenaar is eveneens van cruciaal belang.

 

Als vastgoedbemiddelaar én als openbaar ambtenaar verleent de notaris authenticiteit aan de gesloten overeenkomst. Hij is een bevoorrechte getuige van hoe de koop tot stand komt via aanbod en aanvaarding. Belangrijke aspecten zoals de bewijslast van de verkoop, de betekenis van authenticiteit, en de aard van notariële aansprakelijkheid - zowel contractueel als buiten-contractueel - worden besproken.

 

Daarnaast wordt ingegaan op specifieke informatieplichten van de notaris in het koop-verkoopproces, waarbij hij een belangrijke verantwoordelijkheid draagt. Zijn algemene informatieplicht en adviesverplichting breiden zich uit naar een begeleidingsplicht van partijen. Concrete voorbeelden illustreren de onderzoeksplicht van de notaris.

 

Deze cursus biedt een duidelijk overzicht van de rol en de aansprakelijkheidsrisico's van de notaris in het kader van koop-verkooptransacties.

Doorlooptijd 135 minuten
Erkende uren 2
Lesgever(s) Bart Van Baeveghem
Interessant voor Bemiddelaar & Syndicus

Voorwaarden


  • Deze vorming maakt geen onderdeel van het gratis aanbod van de BIV. De BIV-voorwaarden voor gratis vorming zijn niet van toepassing. Informeer bij de vormingsverstrekker of u in aanmerking komt voor hun gratis vorming.
Portalus.Video

Georganiseerd door
Portalus.Video

Inschrijven