Ook EPC-score niet langer verplicht op immoborden
® shutterstock

Ook EPC-score niet langer verplicht op immoborden

woensdag 12 januari 2022

In BIV-Mail 399 van 20 oktober jl. meldden we al dat de gevraagde huurprijs en de kosten en lasten niet meer op immoborden vermeld moeten staan op voorwaarde dat er een digitaal zoekertje bestaat waarin deze info is opgenomen. Indirect heeft dit ook een ander gevolg. 

Er bestaat immers een uitzondering dat de EPC-score en de unieke code/het adres niet op het immobord moet staan indien enkel de aanduiding ‘te koop of te huur’ en je kantoorgegevens op het bord vermeld staan. Dit kan je ook terugvinden op de infopagina rond verplichte vermelding van EPC-informatie in advertenties van het VEKA.

Deze uitzondering/vrijstelling bestond al, maar kon de facto niet worden toegepast gezien tot voor kort nog de huurprijs en de kosten en lasten opgenomen moesten worden. Gezien dit sinds kort niet langer vermeld moet worden, dient nu ook de EPC-score en de unieke code/adres niet meer te worden vermeld.

Weet dat de EPC-score en de unieke code/adres nog steeds verplicht vermeld moeten staan in elk digitaal pandzoekertje, en dit zowel op je eigen website als op de portaalsites. Indien er op je immobord meer staat dat louter ‘te koop/te huur’ en je kantoorgegevens, dan geldt deze EPC-vrijstelling niet!