BIV onderneemt actie na beledigend citaat advocaat Dedecker over vastgoedmakelaars
© De Morgen

BIV onderneemt actie na beledigend citaat advocaat Dedecker over vastgoedmakelaars

woensdag 17 oktober 2018

Afgelopen vrijdag liet advocaat Dimitri Dedecker in Het Laatste Nieuws en De Morgen een markante uitspraak optekenen, namelijk dat een voetbalmakelaar niet meer zou zijn dan een immomakelaar: “veel lawaai maken en alles mooier voorstellen dan het is”. We verslikten ons in onze koffie toen we dat lazen.

Dimitri Dedecker weet als advocaat maar al te goed wat het is om een gereguleerd beroep uit te oefenen en een deontologie te moeten naleven. Hij heeft eveneens een vormingsverplichting te vervullen, hij moet een derdenrekening gebruiken en hij kan net als de vastgoedmakelaars door een tuchtrechtbank gesanctioneerd worden. Het lijkt erop dat meester Dedecker een schofferend citaat zocht om de pers te halen op kap van de vastgoedmakelaars. Bijzonder goedkoop, respectloos en een advocaat onwaardig.

BIV-voorzitter Stefaan Leliaert formuleert het zo:

“Als voetbalsupporter ben ik erg aangedaan door de onthullingen in het kader van Operatie Propere Handen en hoop ik dat alles tot op het bot onderzocht wordt”, zegt BIV-voorzitter Stefaan Leliaert. “En als vastgoedmakelaar val ik achterover van de uitspraak van meester Dedecker, die de bedenkelijke eer krijgt om als eerste makelaars in het voetbal en immomakelaars op één hoop te smijten. Het was wachten op iemand die bemiddelaars uit verschillende sectoren over dezelfde kam ging scheren.”

Het BIV tilt bijzonder zwaar aan de bewoording van Dimitri Dedecker. We hebben dan ook een brief naar de Orde van Advocaten gericht, om hen in te lichten over het bedenkelijke gedrag van één van haar leden.

Lees het persbericht dat we afgelopen vrijdag hebben verspreid.