Dit nieuws is 9 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Nog kleiner wonen?

woensdag 20 mei 2015

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

"Flexibele micro-appartementen moeten gebrek aan ruimte oplossen"

De Morgen meldde onlangs dat New York het probleem van de ontplofte huurprijzen probeert aan te pakken met op elkaar gestapelde micro-appartementen. Dat zijn compacte woningen van 24 tot 33 vierkante meter, zo groot als een niet onaardig studentenkot dus. Een slimme, flexibele inrichting zou zorgen voor een optimaal gebruik van de kleine ruimte, zodat er toch comfortabel geleefd kan worden. De VS zijn er mee bezig en ook Nederland lijkt voor het concept gewonnen. “Ook bij ons is dit nodig, maar we zijn er nog niet klaar voor”, stelt Leo Van Broeck van het departement Architectuur van de KU Leuven in de krant. Naast zijn pleidooi voor compacter wonen, breekt hij ook een lans voor het delen van faciliteiten zoals wasmachines.

Voorstanders spreken over minder verkeersproblemen naar de stad, een betere kwaliteitscontrole op de woning en een kleinere ecologische voetafdruk. Tegenstanders hekelen de kleine oppervlakte, stellen zich vragen over het comfort op lange termijn en zien geen oplossing bij gezinsuitbreiding.

Als vastgoedmakelaar voel je natuurlijk beter aan dan wie ook wat er leeft in de markt en of bovenstaande een goed idee is of niet. Geef ons daarom jouw mening hierover!

Nieuwstags