Edux-documentatie

Documentatie voor vormingsverstrekkers

U bent hier

Na afloop van een lesmoment: deelnemers ingeven

Na afloop van een lesmoment: deelnemers ingeven

Aangemaakt op: 17/01/2018
Laatste update: 07/11/2019

Deelnemers toevoegen

1. Ga naar je vormingsoverzicht in Edux en klik voor de vorming in kwestie op "Inschrijvingen".

2. Klik voor het lesmoment in kwestie nog eens op "Inschrijvingen".

3. Voeg de aanwezige vastgoedmakelaars toe aan de deelnemerslijst. Dit kan één per één, maar de eenvoudigste en snelste methode is om meerdere makelaars in één beweging toe te voegen. 

4. Geef een lijst van BIV-nummers in (1), geef daarna aan of deze mensen aanwezig waren (2) en klik op "Voeg toe" (3). Als je beschikt over een excellijst, dan kan je de BIV-nummers eenvoudig copy-pasten in het tekstvak. Belangrijk is dat er één BIV-nummer per regel staat en dat er geen leestekens of spaties zijn. Het voorbeeld hieronder illustreert.

5. Controleer de lijst die zal worden toegevoegd, stuur bij waar nodig en klik nogmaals op "Voeg toe". De attesten zijn hierna onmiddellijk beschikbaar. De aanwezigen vinden hun attesten in hun persoonlijke account op BIV.be. Je hoeft ze dus niet op te sturen. 

Controleer nauwgezet je lijst van aanwezigen, want enkel zij krijgen een vormingsattest!

Attesten aanmaken?

Vanaf de dag na ingave van je aanwezigheidslijst in Edux , kunnen de aanwezige makelaars hun vormingsattest terugvinden in hun persoonlijke account op BIV.be. De vorming is dan ook in rekening genomen voor het aantal uren permanente vorming dat elke makelaar moet volgen.

Attest voor de docent?

Je mag voor de docent een attest aanmaken, als hij of zij zelf vastgoedmakelaar is. Maar dan wel slechts éénmalig. Dit doe je door de lesgever in kwestie toe te voegen als deelnemer, zoals hierboven beschreven.

Om alle verwarring te vermijden:

  • Wie eenzelfde vorming een aantal keer na elkaar geeft, mag zich enkel voor het eerste lesmoment als deelnemer opgeven.
  • Wie dezelfde vorming ieder jaar opnieuw geeft, mag zich enkel het eerste jaar als deelnemer opgeven. Dit geldt ook als de cursus een update kreeg.
Was dit artikel nuttig?