Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Jaarverslag 2017: focus op stagemeesters

woensdag 18 april 2018

Jaarverslag 2017: focus op stagemeesters
©BIV

België telde eind 2017 maar liefst 10.181 vastgoedmakelaars, zo blijkt uit ons jaarverslag. Dat is een nieuw record. Benieuwd naar meer cijfers? Net als vorig jaar hebben we een digitale versie van het jaarverslag voorzien, die je kan downloaden of in pdf-formaat kan printen.

In ons jaarverslag belichten we ook het aantal nieuwe stagemeesters die we vorig jaar mochten verwelkomen. Aan Nederlandstalige zijde kregen we er 137 nieuwe stagemeesters bij, waarvan 83 op beide kolommen, 54 louter op de bemiddelaarskolom en niemand louter op de syndicuskolom. Eén stagemeester vroeg z’n weglating aan. Wat de Franstalige collega’s betreft, noteerden we 104 stagemeesters (86 op beide kolommen, 17 enkel op de bemiddelaarskolom en één louter als syndicus).

Er zijn 177 titularissen in ons land die louter op de syndicuskolom ingeschreven staan. Daarvan tellen we 12 stagemeesters (5 in West-Vlaanderen, 2 in Antwerpen, 2 in Brussel,  2 in Luik en 1 in Namen). Aan Nederlandstalige zijde is ongeveer 5% van de makelaars die enkel ingeschreven zijn op de syndicuskolom actief als stagemeester. Bij makelaars enkel actief als bemiddelaar is dat 15,9% en voor makelaars ingeschreven op beide deelkolommen 36,3%. De afgelopen jaren noteerden we wel een lichte stijging van het aantal stagemeesters die zijn ingeschreven op de deelkolom syndicus, van 3 in 2014 naar 7 in 2017 (zie grafiekje). Uiteraard kan je als stagiair-syndicus ook aankloppen bij een stagemeester die op beide kolommen staat ingeschreven.

Geïnteresseerden kunnen steeds een kandidatuur als stagemeester indienen! Een stagemeester moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Eén daarvan is het sinds minstens 4 jaar ononderbroken en in hoofdberoep op het Tableau van Titularissen te zijn ingeschreven. Uiteraard houden we onze database van stagemeesters graag up-to-date. Ben je nog ingeschreven als stagemeester, maar wens je in de praktijk geen stagiair(s) meer te begeleiden? Vraag dan je weglating aan via een mailtje dat je naar stage@biv.be richt. Ben je daarentegen actief op zoek naar een stagiair, weet dan dat je steeds een zoekertje kan plaatsen via je personal account! Zo verschijn je in de zoekresultaten als ‘stagemeester op zoek’ en komt er sneller respons op je vraag.

 

Nieuwstags