Dit nieuws is 5 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

BIV-bijdrage daalt

woensdag 6 februari 2019

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

Goed nieuws voor de meer dan 10.400 BIV-leden. Dankzij enkele doordachte beleidskeuzes die we als bestuursploeg hebben gemaakt, het aantal nieuwe inschrijvingen en nieuwe onderhandelingen over de collectieve verzekeringspolis Burgerlijke Aansprakelijkheid en financiële borgstelling kunnen we dit jaar spreken van een daling van het jaarlijks lidgeld. Concreet gaat het om een daling van 822,5 euro in 2018 naar 819 euro in 2019. De brief omtrent je BIV-bijdrage mag je in de loop van de eerstvolgende dagen verwachten.

Opmerkelijk is dat het lidgeld normaal gesproken elk jaar toeneemt door de indexering. Dit jaar is dit echter niet het geval. Als de indexering dit jaar opnieuw zou zijn toegepast, was de bijdrage naar 845,13 euro gestegen. Een ‘korting’ van meer dan 25 euro dus.

“We hebben hier als bestuursploeg hard op ingezet en willen tonen dat we héél bewuste keuzes maken. Wetende dat het lidgeld normaal gezien jaarlijks stijgt, is dit een positieve boodschap naar de sector. We hopen hiermee ook aan te tonen dat het lidgeld benut wordt voor essentiële zaken, dat we er bedachtzaam mee omgaan, en er zo transparant mogelijk over willen zijn.” Stefaan Leliaert - Voorzitter BIV

Sinds 2016 bestaat de jaarlijkse bijdrage uit drie componenten: het lidgeld om de goede werking van het instituut te garanderen, de CFI-bijdrage die elke vastgoedmakelaar jaarlijks dient over te maken aan de “Antiwitwascel” en de verzekeringspolis die de burgerlijke beroepsaansprakelijkheid en de financiële borgstelling bevat.

Daarnaast wordt het lidgeld ook gebruikt om diensten aan te bieden die de professionalisering van de sector ten goede komen. Denk maar aan het faciliteren van (gratis) vormingen, advies via de juridische helpdesk, e-learningcurssen etc.

Nieuwstags