Dit nieuws is 7 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Wijziging informatieplicht bij publiciteit vastgoed in overstromingsgevoelig gebied

woensdag 30 november 2016

Wijziging informatieplicht bij publiciteit vastgoed in overstromingsgevoelig gebied

Vanaf 1 januari 2017 wijzigen de richtlijnen voor de informatieplicht voor publiciteit bij vastgoed in overstromingsgevoelig gebied. Het symbool  moet dan enkel nog vermeld worden bij de publiciteit van vastgoed dat in ‘effectief overstromingsgevoelig gebied’ ligt. Op die manier wordt het onderscheid met woningen en gronden in risicozones, die in ‘mogelijk overstromingsgevoelig gebied’ liggen, duidelijker. De schriftelijke vermelding van vastgoed in ‘mogelijk overstromingsgevoelig gebied’ blijft wel verplicht. De nieuwe richtlijnen kan je raadplegen via http://www.integraalwaterbeleid.be/.

Stapsgewijs verbeteren van informatieplicht

De wijziging komt er na een evaluatie van de informatieplicht door de Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW). De evaluatie gebeurde onder meer op basis van een bevraging van vastgoedmakelaars en notarissen. De aanpassing van de richtlijnen voor de publiciteit is een eerste stap om de informatieplicht te verbeteren. Momenteel wordt er nog gesleuteld aan andere voorstellen.

Handig is ook volgende website: www.waterinfo.be/watertoets. Hiermee kan je snel opzoeken of een onroerend goed in overstromingsgevoelig gebied ligt en een gedateerde afdruk van de kaart aan de kandidaat-koper aanbieden.

Nieuwstags