Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Welke energiepremies gelden in Brussel?

woensdag 14 februari 2018

Welke energiepremies gelden in Brussel?

Het jaarlijks budget voor de energiepremies in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft, net zoals vorig jaar, gefixeerd op 22 miljoen euro.

Er is dit jaar bijzondere aandacht voor de daken dankzij een verhoging van de premies. De premies zullen ook beter toegankelijk zijn via de verlenging van de termijn om een premieaanvraag in te dienen (van 4 maanden naar 12 maanden). Voor de premies blijven dezelfde voorwaarden gelden als in 2017. De drie prioritaire domeinen blijven audit, isolatie en verwarming. De hoogste categorie van premies gaat naar voor de collectieve voorzieningen, de mede-eigendommen, en de eigenaar-verhuurders (onder voorwaarden). Meer informatie over de energiepremies vind je hier.

De Brusselse groene lening is een financiering van maximaal 25.000 euro tegen een rentevoet van 0% tot 2%, bepaald in functie van het inkomen. De lening laat toe om energiebesparende werken uit te voeren (op voorwaarde dat ze nog niet aangevat werden vóór de indiening van het dossier). Het kan gaan om isolatie en ventilatie, performante verwarming en hernieuwbare energie. Aanvragers kunnen eigenaar-bewoners zijn, hetzij eigenaar-verhuurders of huurders (met het schriftelijk akkoord van de eigenaar). Voor meer info kan je terecht op deze pagina van Leefmilieu Brussel.

Nieuwstags