Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Voorwaarden toekenning Brussels label “kwaliteitsvolle studentenwoning” bekend

woensdag 13 december 2017

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

De Brusselse Regering stelde onlangs de voorwaarden op waaraan woningen bestemd voor studentenhuur moeten voldoen om het label “kwaliteitsvolle studentenwoning” te bekomen. Elke verhuurder die zijn/haar woning wil verhuren aan studenten kan bij de administratie een schriftelijk verzoek indienen om het label te verkrijgen door gebruik te maken van een nog te voorzien aanvraagformulier. Het label is niet verplicht.

Naast het voldoen aan voorwaarden die verplicht vervuld moeten zijn zoals verplichtingen rond veiligheid en uitrusting van de woning kan het label aangevuld worden met optionele criteria. Deze zijn onder andere de aanwezigheid van specifieke uitrusting die interessant is voor studenten (bed, bureau, fietsstalling enz.), de nabijheid van de woning ten opzichte van de scholen of de kwaliteit van de energieprestatie. Deze elementen geven de woning een toegevoegde waarde en worden aangeduid op het label. 

Het toegekende label zal geldig zijn voor een periode van 5 jaar, maar kan worden ingetrokken. Er wordt ook aan een online platform gewerkt met een lijst van de gelabelde studentenwoningen op deze site.

Lees het besluit van de Brusselse Regering nog eens na.

 

Nieuwstags