Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Tot drie maanden wachttijd voor mondelinge bekwaamheidsproeven. Stagiair, schrijf je tijdig in!

woensdag 23 augustus 2017

Tot drie maanden wachttijd voor mondelinge bekwaamheidsproeven. Stagiair, schrijf je tijdig in!

Wie zijn schriftelijke bekwaamheidsproef succesvol heeft afgelegd, wordt normaal gesproken binnen de twee daaropvolgende maanden uitgenodigd om zijn mondelinge proef te komen afleggen. Op dit moment is er echter een langere wachttijd dan normaal (tot drie maanden). De lange wachttijd is het gevolg van de grotere aantallen stagiairs die rond deze periode traditioneel beginnen en eindigen met hun stage.

Als stagiair moet je binnen de 3 jaar na je inschrijving je stage hebben gelopen én geslaagd zijn voor de schriftelijke en mondelinge bekwaamheidsproef (inclusief herkansing). Zorg er dus voor dat je de afronding van je stage tijdig in gang zet, zodat je voldoende tijd hebt voor je eindexamens.

Wie vandaag dicht tegen zijn ‘einde statuut’ aanzit en zijn schriftelijke test al heeft afgelegd, hoeft zich qua inplanning van het mondelinge examen geen zorgen te maken. Wie (zijn einde statuut nadert en) nog geen datum vastgelegd heeft voor zijn schriftelijk examen, moet onmiddellijk in actie schieten!

Nieuwstags