Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Registratie syndicus in KBO: meerderheid professionals in orde, deadline loopt af op 31/03

woensdag 7 maart 2018

Registratie syndicus in KBO: meerderheid professionals in orde, deadline loopt af op 31/03
©BIV

In februari klokte het aantal nieuwe registraties van syndici in de KBO af op 2.373. Dat brengt het totale aantal registraties op 1 maart op 31.210.

Dat betekent dat 30 dagen voor de afloop van de termijn zoals bepaald in het kb, minder dan de helft van alle mede-eigendommen in ons land (zo’n 76.000) de gegevens van hun syndicus geregistreerd hebben. Van de FOD Economie vernamen we dat het hoofdzakelijk de niet-professioneel beheerde mede-eigendommen zijn waarvan de registratie op zich laat wachten. De overgrote meerderheid van de professionele syndici zijn al met hun verplichting in orde!

Ter herinnering: de VME’s - die reeds op 1 april 2017 ingeschreven waren in de KBO - kregen één jaar de tijd om zich met de verplichtingen in regel te stellen. Het gaat niet om een aparte inschrijving van de syndicus in de KBO maar wel om een aanvulling bij de huidige inschrijving van de VME. De syndicus moet zich ten laatste op de werkdag voorafgaandelijk aan de dag waarop zijn opdracht aanvangt, inschrijven bij een ondernemingsloket naar zijn keuze. Hij is tevens verplicht om elke wijziging of doorhaling van de gegevens mee te delen aan het ondernemingsloket. Bekijk ook de site van de FOD Justitie voor meer info.

Nieuwstags