Dit nieuws is 5 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Opnieuw onwettige beoefenaar uit de markt gehaald

donderdag 16 mei 2019

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

Onze dienst Opsporing werkt dagdagelijks om onwettige beoefenaars uit de markt te halen. Daar waar we sommige dossiers snel kunnen afsluiten, omdat we vaststellen dat de onwettige de activiteiten daadwerkelijk heeft stopgezet, of omdat hij besloten heeft het stagetraject aan te vatten, wordt er in andere gevallen hardleers verder gemakeld. In dat geval trekken we meteen naar de rechtbank. Zo mochten we recent nog een positief vonnis bekomen van de Franstalige ondernemingsrechtbank te Brussel.

Het vonnis legde aan de beklaagden op om de illegale vastgoedmakelaarsactiviteit onmiddellijk te stoppen. Verder mogen ze zich niet voorstellen alsof ze aan de BIV-reglementering voldoen. Er werd hen verboden om nog langer op illegale wijze de beschermde titel van vastgoedmakelaar te dragen en vermeldingen te maken die verwarring kunnen doen ontstaan met deze titel. De rechter veroordeelde hen tot een dwangsom van 5.000 euro per dag per inbreuk.

Dit vonnis draagt bij aan een professionele uitstraling van de sector, eerlijke concurrentie voor de professional en aan de bescherming van de consument.

Nieuwstags