Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Ongemeld afwezig op een gratis BIV-vorming: niet langer zonder gevolg

woensdag 14 maart 2018

Ongemeld afwezig op een gratis BIV-vorming: niet langer zonder gevolg
©Freepik.com

In BIV-Mail 196 meldden we al dat in 2016 talloze makelaars niet kwamen opdagen voor gratis vormingen, waarvoor ze zich hadden ingeschreven. Bijna één op de vijf aangeboden stoeltjes bleef toen leeg. Ook vorig jaar stelden we nauwelijks een verbetering vast…

Een makelaar die zich inschrijft voor een gratis vorming en die zijn afwezigheid niet tijdig meldt, neemt onnodig de plek in van een collega-makelaar die de vorming wél had willen bijwonen. Het is dus een weinig collegiale houding. Bovendien bestaat “gratis” niet. Het BIV betaalt deze gratis plaatsen met middelen uit de BIV-bijdrages, net omdat we het vormingsaspect voor onze leden belangrijk vinden. Bovendien wordt een niet tijdig afgemelde cursus sowieso aan het BIV gefactureerd. Dus als iemand niet komt opdagen – en de stoel raakt niet meer tijdig ingevuld – is dit weggesmeten geld.

De Nationale Raad was genoodzaakt om hierin een belangrijke beslissing te nemen. Er komen strengere regels rond de gratis vormingen en dit met ingang vanaf 1 april 2018:

- Je moet in orde zijn met de betaling van je BIV-bijdrage om je te kunnen inschrijven voor een gratis BIV-vorming;

- Wie niet aanwezig kan zijn op een gratis BIV-vorming waarvoor hij zich had ingeschreven, dient minstens 48u op voorhand af te melden via info@biv-vorming.be (uitgezonderd in geval van overmacht die je moet staven). Wie dit niet doet, verliest onmiddellijk zijn recht tot het volgen van gratis BIV-vormingen gedurende één jaar!

Nieuwstags