Dit nieuws is 8 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Nieuwe energiepremies in Brussel

woensdag 14 oktober 2015

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

Vanaf 1 januari 2016 treedt in Brussel een nieuw energiepremiestelsel in werking. Dat moet er voor zorgen dat tegen 2025 het Brussels Gewest haar CO2-uitstoot vermindert met 30% en dat 13% van het energieverbruik gedekt wordt door groene stroom.

Brussels Minister van Milieu Céline Fremault (cdH) maakte onlangs de nieuwe regels, die vooral gericht zijn op de mede-eigendommen en gemeenschapsgebouwen, bekend. Brussel focust zich op drie pijlers om klimaatverandering tegen te gaan: audit, isolatie en verwarming.

Het nieuwe stelsel wil vooral de meest kwetsbare groepen ondersteunen door de laagste inkomens de hoogste premies toe te kennen, maar tegelijk moeten alle Brusselaars volgens hun eigen noden kunnen genieten van het systeem. Huishoudens met een inkomen lager dan €33.525,36 (categorie C), krijgen voor hun dakisolatie bijvoorbeeld een premie van € 25 per m² terwijl iemand uit categorie A een basispremie van €15 ontvangt. De inkomensplafonds werden dus naar boven toe herzien. Ook de steun voor scholen en ondernemingen wordt opgevoerd en het moet eenvoudiger worden een premie aan te vragen.

Lees meer informatie over de nieuwigheden

Nieuwstags