Dit nieuws is 5 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Halfjaarlijkse administratieve cijfers vergeleken

woensdag 19 september 2018

Halfjaarlijkse administratieve cijfers vergeleken
©BIV

We legden de administratieve cijfers uit het eerste semester naast de cijfers van dezelfde periode uit 2017. Er werden 46 aantal ambtshalve weglatingen (die voortvloeien uit het einde statuut, niet slagen na twee kansen en het niet overmaken van een nieuwe stageovereenkomst na verbreking) geregistreerd. Dit hoge cijfer blijft identiek aan het cijfer uit 2017. In het eerste semester blijft het aantal nieuwe inschrijvingen op de lijst van stagiairs ook stabiel (243 tegenover 240).

Zowel bij titularissen als bij stagiairs tellen we minder vragen tot weglating. Bij de titularissen valt op dat er 22,5% minder weglatingen waren op beiden kolommen (62 tegenover 80). Er waren wel 10% meer weglatingen op de bemiddelaarskolom (66 tegenover 60). Op de syndicuskolom bleef de situatie quasi stabiel. Bij de stagiairs werden 7% minder weglatingen genoteerd op de bemiddelaarskolom. Er waren eveneens minder weglatingen op de kolom syndicus en op de beide kolommen.

De vragen tot herinschrijving lagen bij zowel titularissen als stagiairs lager dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Er waren nu 22 herinschrijvingen bij de titularissen (tegenover 48 vorig jaar). Er waren vooral minder herinschrijvingen op de beide kolommen (slechts 2 tegenover 25). Bij de stagiairs is de daling geheel te wijten door minder herinschrijvingen op de bemiddelaarskolom (16 tegenover 27).

Nieuwstags