Dit nieuws is 7 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Gratis vormingen: 1 op 5 stoeltjes blijft leeg, Bureau onderneemt actie

donderdag 30 maart 2017

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

In 2016 bleef bijna één op de vijf gratis aangeboden stoeltjes leeg. Talloze makelaars kwamen niet opdagen op een gratis vorming, zonder dat voorafgaandelijk gemeld te hebben. Dat bleek uit een analyse van de deelnemerslijsten voor de gratis vormingen, die het BIV vorige week uitvoerde.

Een makelaar die zich inschrijft voor een gratis vorming en die afwezig blijft zonder tijdig af te melden, neemt onnodig de plek in van een collega-makelaar die de vorming wél had willen bijwonen. Bovendien betaalt het BIV deze “gratis” plaatsen met middelen uit de BIV-bijdrages, net omdat we willen dat onze leden optimaal op de hoogte zijn van alle aspecten van het vak om deze in de dagdagelijkse praktijk te kunnen toepassen.

Het Bureau beslist daarom om actie te ondernemen. “We kunnen zoveel ongemelde afwezigheden niet zomaar laten passeren, aldus BIV-voorzitter Stefaan Leliaert. “Er zijn makelaars die meer dan 10 keer afwezig blijven. Dat is geen overmacht meer”. Het Bureau zal op korte termijn beslissen welke concrete maatregelen er genomen worden.

Wie verhinderd is, dient dit tijdig te laten weten, zodat de plaats terug kan worden opengesteld. We gaan de afwezigheden ook dit jaar verder opvolgen en willen om respect vragen ten aanzien van de collega’s. We horen vaak vastgoedmakelaars die teleurgesteld zijn omdat ze geen plekje meer konden bemachtigen voor de vorming van hun keuze. De gratis BIV-vormingen zijn dan ook erg populair en vaak binnen een dag volzet.

Nieuwstags