Dit nieuws is 8 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Gebrek aan toezicht op nalatige stagiair: stagemeester 6 maanden geschorst

woensdag 20 juli 2016

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

De Uitvoerende Kamer heeft een schorsing van 6 maanden opgelegd aan een vastgoedmakelaar naar aanleiding van laksheid en gebrekkig toezicht ten aanzien van een stagiaire. De makelaar-stagemeester treft onrechtstreeks mee schuld in enkele aanzienlijke overtredingen die zijn stagiaire tijdens de samenwerking beging, zoals bemiddelen zonder geschreven opdracht die voldoet aan de nodige bepalingen, het niet doorstorten van een voorschot van 15.000 euro en het organiseren van een samenwerking met een niet-erkende derde.

“Aangeklaagde had alerter moeten reageren, en de nodige maatregelen nemen om deze feiten te voorkomen”, oordeelden de leden van de Kamer. Ook de stagiaire zelf werd inmiddels geschrapt van de lijst van stagiair-vastgoedmakelaars.

Conclusie: Als stagemeester dien je - logischerwijs - je engagement actief op te nemen en het nodige toezicht uit te oefenen op je stagiair. Laat je stagiair niet onbegeleid, want als er zaken gebeuren die niet door de beugel kunnen, kan je mede verantwoordelijk gesteld worden.

Nieuwstags