Dit nieuws is 6 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

Dit jaar al 27 onwettige beoefenaars uit de markt gehaald

woensdag 18 oktober 2017

Mensen die aan het bespreken zijn
©BIV

In de eerste drie trimesters van dit jaar, heeft het BIV 27 gunstige vonnissen bij de rechtbanken bekomen, omtrent personen die het beroep van vastgoedmakelaar onwettig uitoefenden.  

Dat zijn er 8 minder dan vorig jaar (35), maar het zijn er wel meer dan in de twee jaren daarvoor. In 2014 werden in dezelfde periode 19 mensen veroordeeld en in 2015 waren dat er 13. Er zijn nog 33 dossiers aangaande de onwettige uitoefening van het beroep hangende bij diverse rechtbanken. Sinds begin dit jaar werd er in 29 gevallen juridische actie ondernomen.

Vanzelfsprekend zal onze opsporingsdienst ook in het laatste trimester van dit jaar haar werk verderzetten. Recent nog, hebben de privédetectives 15 nieuwe dossiers geopend naar aanleiding van hun inspecties op de beurs Second Home te Brussel, die gericht is op tweede verblijven, en die jaarlijks eind september wordt gehouden.

Niet elk geopend dossier wordt voor de rechtbank gebracht. Soms komt het tot een regularisatie met de betrokkene, nog voor er gerechtelijke stappen worden gezet. Maar het blijft wel een prioritaire taak van het BIV om ervoor te zorgen dat de markt exclusief voorbehouden blijft aan de professional.

Nieuwstags