Dit nieuws is 7 jaar oud en is mogelijk niet meer actueel. Consulteer het nieuwsoverzicht voor up-to-date nieuws.

Terug naar het overzicht

BIV present op de Algemene Vergadering CEPI

woensdag 8 maart 2017

BIV present op de Algemene Vergadering CEPI

Op 23 en 24 februari zijn twee BIV-mandatarissen naar Wenen getrokken om er deel te nemen aan de Algemene Vergadering van CEPI (Europese vastgoedassociatie). Hugues de Bellefroid en Yves Van Ermen, die respectievelijk de bemiddelaars en de syndici van het BIV bij CEPI vertegenwoordigen, hebben aan diverse werkgroepen hun input verleend.

Onder impuls van voormalig BIV-voorzitter Luc Machon, die op dit ogenblik CEPI-voorzitter is, dynamiseert de Europese vastgoedassociatie zich. Tijdens de laatste Algemene Vergadering in Wenen kwamen vastgoedassociaties uit 21 lidstaten samen om zich over enkele concrete projecten te buigen.

Voor wat de syndici betreft, heeft het BIV voorgesteld om een gezamenlijk Engelstalig platform te creëren om alle specifieke wetgeving uit de lidstaten omtrent het beheer van gebouwen te verzamelen. Die verzameling zou een eerste stap zijn binnen de harmonisering van Europese wetgeving en zal via een zoekmachine geconsulteerd kunnen worden. Die zoekmachine moet tevens in staat zijn om een antwoord op concrete vragen te kunnen bieden.

Voor wat de bemiddelaars aanbelangt, willen we tot een Europese marktbarometer komen. Er werden twee pistes op tafel gelegd. De eerste zou enkele essentiële criteria meten en zou meermaals per jaar gepubliceerd worden, wat moet toelaten om tendensen waar te nemen. De tweede versie van de barometer zou veel meer parameters in kaart brengen maar zou slechts één keer per jaar gepubliceerd worden.

De twee vertegenwoordigers van het BIV volgen de diverse projecten van nabij op en zullen constructieve bijdragen aan de plannen blijven leveren.

Nieuwstags