Terug naar het overzicht

BIV ondertekent nieuw verzekeringscontract met partners AXA, Concordia en Van Dessel

woensdag 29 november 2023

Nouvelle assurance AXA

Donderdag 23 november 2023 kon het BIV samen met de verzekeraar AXA en verzekeringsmakelaars Concordia aan Nederlandstalige en Van Dessel aan Franstalige zijde een nieuw verzekeringscontract ondertekenen, dat op 1 januari 2024 ingaat. Sinds begin 2016 ben je op vlak van beroepsaansprakelijkheid, burgerlijke aansprakelijkheid en financiële borgstelling verzekerd via het BIV door middel van je jaarlijkse ledenbijdrage.

Het vernieuwde contract kent enkele uitbreidingen. Het gaat om volgende zaken:

  • Voortaan zijn er bijkomende activiteiten gedekt. Zo ben je ook verzekerd voor de schade veroorzaakt ter gelegenheid van commerciële, publicitaire, sociale, culturele en sportieve evenementen die je organiseert of waaraan je deelneemt, denk onder andere aan congressen, tentoonstellingen, handelsbeurzen, seminaries, cultuurreizen, beurzen, markten;
  • In de waarborg rechtsbijstand werd het verzekerde bedrag verhoogd van 12.500 euro naar 20.000 euro;
  • Daarnaast heb je nu in de waarborg rechtsbijstand ook een volledig vrije keuze van advocaat om je te verdedigen, te vertegenwoordigen of om jouw belangen te behartigen. Ook wanneer de advocaat buiten zijn eigen rechtsgebied moet pleiten zijn de honoraria en bijkomende kosten die hieruit voortvloeien nu ten laste van de verzekeraar. Voor schadegevallen in burgerlijke aansprakelijkheid is er daarentegen een lijst van advocaten waaruit moet gekozen worden.

Meer info over de collectieve polis is hier te vinden. De vernieuwde polis en de bijhorende verklarende nota zullen binnenkort op onze site verschijnen.